Italijos regionas | Friuli |
---|---|
Vyno tipas | Baltas |
Baltas sausas vynas CHARDONNAY 2022, Chardonnay 100 %, 13,53 %, 750 ml
28.00 €
VYNO GAMYBA
Derlius kruopščiai nuimamas rankomis ir labai švelniai suspaudžiamas. Gautos sultys džiovinamos šaltai dekantuojant apie 24 valandas. Fermentacija vykdoma kontroliuojamoje temperatūroje nuo 18°C iki 20°C apie 2 savaites. Brandinimo procesas vykdomas plieninėse cisternose ir didelėse medinėse statinėse savo mielėse apie 9 mėnesius. Per tą laiką yra dažnai daromas batonnage – senovinė vyno gaminimo technika, kurios metu yra užtikrinamas vyno subalansavimas.
ORGANOLEPTINIS APRAŠYMAS
Vynas geltonų šiaudų spalvos su žalsvais atspalviais. Duonos plutos kvapo natos harmoningai susilieja su maloniomis tropinėmis natomis. Gomuryje lieka turiningas ir elegantiškas skonis su akacijų žiedų poskoniu.
PATEIKIMO PASIŪLYMAI
Vynas tobulai dera su užkandžiais, kepta žuvies filė ir vėžiagyviais.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 10 – 12 ° C.
VYNUOGĖ. Chardonnay 100 %
ALK. TŪRIS. 13,53 %
KIEKIS. 750 ml
GAMINTOJAS. Drius Mauro Az. Agr., Cormons (GO), Italija