Italijos regionas | Friuli |
---|---|
Vyno tipas | Baltas |
Baltas sausas vynas FRIULANO 2022, Friulano 100 %, 13,17 %, 750 ml
26.00 €
VYNO GAMYBA
Derlius kruopščiai nuimamas rankomis ir labai švelniai suspaudžiamas. Gautos sultys džiovinamos šaltai dekantuojant apie 24 valandas. Fermentacija vykdoma kontroliuojamoje temperatūroje nuo 18°C iki 20°C apie 2 savaites. Brandinimo procesas vykdomas plieninėse cisternose ir didelėse medinėse statinėse savo mielėse apie 9 mėnesius. Per tą laiką yra dažnai daromas batonnage – senovinė vyno gaminimo technika, kurios metu yra užtikrinamas vyno subalansavimas.
ORGANOLEPTINIS APRAŠYMAS
Vynas geltonų šiaudų spalvos su žalsvais atspalviais. Subtilus ir švelnus aromatas, primenantis džiovintus vaisius su švelniu migdolų aromatu. Gomuryje išlieka sodrus ir maloniai švelnus skonis.
PATEIKIMO PASIŪLYMAI
Vynas puikiai dera su užkandžiais, žuvies patiekalais, taip pat su sriubomis ir balta mėsa. Ypač tinka prie kumpio, net ir švelniai parūkyto.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 10 – 12 ° C.
VYNUOGĖ. Friulano 100 %
ALK. TŪRIS. 13,17 %
KIEKIS. 750 ml
GAMINTOJAS. Drius Mauro Az. Agr., Cormons (GO), Italija