Italijos regionas | Friuli |
---|---|
Vyno tipas | Baltas |
Baltas sausas vynas VIGNIS DI SIRIS, Friulano 50 %, Pinot Bianco 25 %, Sauvignon 25 %, 13,64 %, 750 ml
33.00 €
VYNO GAMYBA
Vignis di Siris gaunamas iš Friulano, Pinot Bianco ir Sauvignon vynuogių mišinio, kurios auginamamos vietovėje pavadinimu „Siris” – vietinis
pietvakarinę Kormono dalį supantis kaimas.
Derlius kruopščiai imamas rankomis ir vynuogės spaudžiamos minkštai. Gauta misa dekantuojama 24 valandas ir tada fermentuojama
apie dvi savaites 18-20° C temperatūroje. Vynas brandinamas toneaux (statinėje, kurioje brandinamas vynas neturi dominuojančio sąlyčio su mediena) savo mielėmis maždaug vienerius metus. Išpilstytas vynas mažiausiai metus brandinamas butelyje.
ORGANOLEPTINIS APRAŠYMAS
Auksinės spalvos, pasižymi vaisių natų kvapu, kuris primena persiką, lydintį subtiliu aštrumu ir duonos plutos natomis.
Juntamas skonis yra subalansuotas ir gomuryje paliekantis pikantiško minerališkumo skonį kartu su migdolų poskoniu.
PATEIKIMO PASIŪLYMAI
Puikus priedas prie makaronų ir ryžių, patiekiamų su sočiais, įmantriais padažais. Ypač tinka prie baltos ir raudonos mėsos arba lėkštės šviežių ir brandintų sūrių.
VYNUOGĖ. Friulano 50 %, Pinot Bianco 25 %, Sauvignon 25 %
ALK. TŪRIS. 13,64 %
KIEKIS. 750 ml
GAMINTOJAS. Drius Mauro Az. Agr., Cormons (GO), Italija