Italijos regionas | Friuli |
---|---|
Vyno tipas | Baltas |
Baltas sausas vynas SAUVIGNON 2022, Sauvignon 100 %, 12,89 %, 750 ml
26.00 €
VYNO GAMYBA
Derlius kruopščiai nuimamas rankomis. Vynuogės spaudžiamos labai švelniai. Gautos sultys džiovinamos šaltai dekantuojant apie 24 valandas.
Fermentacija vykdoma plieninėse statinėse kontroliuojamoje temperatūra nuo 18°C iki 20°C apie 2 savaites. Tuomet vynas brandinamas nerūdijančio plieno talpyklose ir tonneaux (statinėse kuriose brandinamas vynas neturi dominuojančio sąlyčio su mediena) savo mielėmis maždaug 9 mėnesius. Per tą laiką yra dažnai daromas batonnage – senovinė vyno gaminimo technika, kurios metu yra užtikrinamas vyno subalansavimas.
ORGANOLEPTINIS APRAŠYMAS
Vynas yra geltonų šiaudų spalvos su žalsvais atspalviais. Intensyvi skonių puokštė primena šalavijus, šeivamedžio gėles ir egzotiškus vaisius. Gomuryje ilgai išliekantis skonis, apsuptas maloniu švelnumu.
PATEIKIMO PASIŪLYMAI
Dera su rizoto kartu su pirmaisiais vaisiais ir pirmaisiais įmantriais patiekalais. Ypač tinkamas su jūros gėrybėmis ir vėžiagyviais.
Geriausia patiekti 10 – 12°C temperatūros.
VYNUOGĖ. Sauvignon 100 %
ALK. TŪRIS. 12,89 %
KIEKIS. 750 ml
GAMINTOJAS. Drius Mauro Az. Agr., Cormons (GO), Italija