Italijos regionas | Friuli |
---|---|
Vyno tipas | Baltas |
Baltas sausas vynas MALVASIA 2022, Malvasia 100 %, 13,31 %, 750 ml
28.00 €
VYNO GAMYBA
Derlius kruopščiai nuimamas rankomis. Vynuogės spaudžiamos labai švelniai. Gautos sultys džiovinamos šaltai dekantuojant apie 24 valandas.
Fermentacija vykdoma plieninėse statinėse kontroliuojamoje temperatūra nuo 18°C iki 20°C apie 2 savaites. Bazinis vynas brandinamas plieninėse
cisternose ir didelėse medinėse statinėse savo mielėse apie 9 mėnesius. Per tą laiką yra dažnai daromas batonnage – senovinė vyno gaminimo technika, kurios metu yra užtikrinamas vyno subalansavimas.
ORGANOLEPTINIS APRAŠYMAS
Vynas yra geltonų šiaudų spalvos su žalsvais atspalviais. Kvapų visuma primena žibuoklių, abrikosų, baltojo meliono ir baltųjų serbentų natas. Be būdingų gėlių skonių, šiek tiek jaučiamos malonios pipirų natos. Vynas gomurį palieka aksominį.
PATEIKIMO PASIŪLYMAI
Puikiai dera su rizoto, sriubomis, balta mėsa ir sūriu.
Puikus kaip aperityvas.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 10 – 12°C
VYNUOGĖ. Malvasia 100 %
ALK. TŪRIS. 13,31 %
KIEKIS. 750 ml
GAMINTOJAS. Drius Mauro Az. Agr., Cormons (GO), Italija