Italijos regionas | Friuli |
---|---|
Vyno tipas | Baltas |
Baltas sausas vynas PINOT GRIGIO 2022, Pinot Grigio 100 %, 12,98 %, 750 ml
26.00 €
VYNO GAMYBA
Derlius kruopščiai nuimamas rankomis ir labai švelniai suspaudžiamas. Gautos sultys džiovinamos šaltai dekantuojant apie 24 valandas. Fermentacija vykdoma kontroliuojamoje temperatūroje nuo 18°C iki 20°C apie 2 savaites. Brandinimo procesas vykdomas plieninėse cisternose ir didelėse medinėse statinėse savo mielėse apie 9 mėnesius. Per tą laiką yra dažnai daromas batonnage – senovinė vyno gaminimo technika, kurios metu yra užtikrinamas vyno subalansavimas.
ORGANOLEPTINIS APRAŠYMAS
Vynas ryškiai geltonos spalvos su žaliais atspalviais. Kvapas elegantiškas su gėlių natomis. Šiam vynui būdingas sodrus skonis su citrusinių vaisių poskoniu.
PATEIKIMO PASIŪLYMAI
Puikiai dera su užkandžiais, sriubomis, žuvimi ir balta mėsa. Puikiai tinkantis kaip aperityvas.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 10 – 12 ° C.
VYNUOGĖ. Pinot Grigio 100 %
ALK. TŪRIS. 12,98 %
KIEKIS. 750 ml
GAMINTOJAS. Drius Mauro Az. Agr., Cormons (GO), Italija