Italijos regionas | Friuli |
---|---|
Vyno tipas | Baltas |
Baltas sausas vynas PINOT BIANCO, Pinot Bianco 100 %, 12,7 %, 750 ml
26.00 €
VYNO GAMYBA
Derlius kruopščiai nuimamas rankomis. Vynuogės spaudžiamos labai švelniai. Gautos sultys džiovinamos šaltai dekantuojant apie 24 valandas. Fermentacija vykdoma kontroliuojamoje temperatūroje nuo 18°C iki 20°C apie 2 savaites. Brandinimo procesas vykdomas plieninėse cisternose ir didelėse medinėse statinėse savo mielėse apie 9 mėnesius. Per tą laiką yra dažnai daromas batonnage – senovinė vyno gaminimo technika, kurios metu yra užtikrinamas vyno subalansavimas.
ORGANOLEPTINIS APRAŠYMAS
Vynas yra geltonų šiaudų spalvos su žalsvais atspalviais. Pinot Blanc vynuogės pasižymi nepaprasta elegancija. Subtilus duonos plutos natų kvapas, harmoningai dera su obuolių vaisių natomis ir citrusiniais vaisiais. Gomuryje lieka puikus ir švelnus sodrumas, kuris lydi malonų skonį.
PATEIKIMO PASIŪLYMAI
Vynas puikiai dera su šalta mėsa, žalia žuvimi ir mėsa, rizoto ir subtiliomis sriubomis.
VYNUOGĖ. Pinot Bianco 100 %
ALK. TŪRIS. 12,7 %
KIEKIS. 750 ml
GAMINTOJAS. Drius Mauro Az. Agr., Cormons (GO), Italija